marți, 25 octombrie 2011

De ce îmi place Corina Chiriac?


De ce îmi place Corina Chiriac?
Sincer, nici eu nu ştiu să răspund exact la această întrebare. Pot să vă spun că una dintre primele mele amintiri din viaţa mea este legată de ea. Mă uitam la televizor şi, deodată, apăruse Corina. Eu am întrebat-o pe bunica mea maternă (care era născută în aceeaşi zi cu Corina) cine este la TV? Cred că am vazut filmarea de mai jos. Mi-a rămas întipărit în minte finalul piesei. 


De atunci (adică de pe la vreo 2 ani) şi până în prezent, Corina Chiriac este artista mea preferată. Un adevărat artist renascentist: cântăreaţă, compozitoare, textieră, actriţă, om de radio şi televiziune şi, mai nou, scriitoare.
Ataşez mai jos nişte file din jurnalul făcut de bunicii mei paterni. După cum se poate citi în jurnal, de la vârsta de 2 ani (eu sunt născut în 1982), Corina Chiriac era febleţea mea.
Una dintre primele melodii pe care le-am fredonat, atunci când eram copil, a fost "Strada speranţei".


Nu voi uita niciodată ziua de 14 sau 16 septembrie 1986 (au fost două spectacole şi nu îmi mai aduc aminte la care dintre ele am fost). A fost ziua când am văzut-o pe Corina pentru prima dată. Se întâmpla la Teatrul "Soveja" din Constanţa. Corina, Stela şi Arşinel erau capetele de afiş ale spectacolului "Boema, slăbiciunea mea". Mama îmi cumpărase nişte garoafe, pentru a i le oferi Corinei pe scenă. La un moment dat ,m-am ridicat să-i duc florile, dar am rămas în faţa scenei. M-am intimidat şi am început să plâng, atunci cand am văzut-o atât de aproape. A trebuit să mai treacă vreo 20 de ani, ca să-i ofer Corinei un buchet de flori.
Am să public mai jos câteva dintre filmările Corinei, care mi-au plăcut enorm la vremea respectivă.În a doua parte a anului 1989, am constatat că la televizor nu prea mai apărea Corina. În toamna lui 1989, s-a difuzat la radio "Râzi tu, inimă şi cîntă", una dintre ultimele înregistrări ale Corinei, dar interpretată acum de Stela Enache. Ulterior, s-a aflat că artista a plecat într-un turneu în SUA şi s-a hotărât să mai rămână o vreme pe acolo. Pe 22 sau 23 decembrie 1989, am reascultat-o la Radio Europa Liberă. Corina a rostit în direct rugăciunea Tatăl nostru.
În vara lui 1994, Corina a revenit în ţară. Am revăzut-o în vara lui 1995, într-un recital pe scena teatrului "Fantasio" din Constanţa.
Am continuat s-o urmăresc şi să-i ascult muzica. Am fost unul dintre telespectatorii fideli ai emisiunii "Amfitrion Corina" (2004-2005), difuzată pe TVRM.
Apoi, în vara anului 2006, Corina a revenit pe litoral, după o lungă absenţă.
Nu voi uita niciodată ziua de 29 iulie 2006. În acea zi, mi-am luat inima în dinţi şi mi-am spus "gata mă duc să-i ofer un buchet de flori şi să-i cer un autograf". Zis şi făcut. Nici prin ruptul capului nu aş fi crezut că, în acea seara, se va lega o amiciţie între mine şi Corina Chiriac, idolul copilăriei mele. Nici acum, la mai bine de 5 ani de atunci, nu îmi vine să cred.
Dragă Corina, "îţi mulţumesc, fiindcă exişti" şi, cât voi trăi, voi fi admiratorul tău fidel.


Mircea82

7 comentarii:

 1. Impresionanta poveste! Ador sa citesc povesti ale fanilor indiferent de artistul pe care il prefera. Sunt impresionante! A ta e coplesitare, fara sa exagerez. Si paginile alea din jurnal pastrate, acum marturia cea mai vie, pentru povestea ta...E emotionant! Si esti un ex pentru multi fani! Sincer! Nici eu nu as putea povesti de cand si de unde pasiunea pentru Adrian Enache. Stiu doar ca aveam vreo 14 ani:P si imi doream sa ascult si altceva, sa vad si alt fel de artisti...Aparitiile lui Adrian incepusera in perioada aia sa fie mai prezente la tv si asa mi-a intrat la suflet. Mi-a placut ca era mai nebun de fel, dar in acelasi timp avea voce si putea sa imite de toate... Eu, in comparatie cu tine, nici macar nu pot sa zic ca am o emisiune. Stiu sigur ca a fost inainte de a prezenta el emisiunea TIP TOP MINITOP pentru ca o urmaream cu ffff mare fidelitate:)) doar pentru ca o prezenta el:p... Mi-aduc aminte dar foarte vag de participarea lui la Eurovision 94 cand a participat cu piesa "Trenul cu roti albastre"...Hai ca m-a luat valu' :))) Am vb muuuult:)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Corina Chiriac trebuie să aibe cel mai bogat repertoriul din lume. Mă îndoiesc că o să admir alt artist mai mult în viața mea. Și ție îți mulțumesc Mircea că exiști fiindcă se poate să nu-l fi descoperit fără munca ta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Natalia,

   Iti multumesc pentru aprecieri. N-am facut altceva decat sa sintetizez niste informatii. Corina este cea careia trebuie sa-i multumim.

   Ștergere
 3. Distinsa Doamna Corina Chiriac. O mare stea a muzicii noastre. Vă iubim

  RăspundețiȘtergere
 4. Distinsa Doamna Corina Chiriac. O mare stea a muzicii noastre. Vă iubim

  RăspundețiȘtergere
 5. O artista in adevaratul sens al cuvintului are tot ce trebuie unui artidt complet
  Talent frumusete carisma

  RăspundețiȘtergere
 6. ce frumos!... poate ma ajuti, caut "In ziua aceea fara nume" si nu o gasesc nicicum

  RăspundețiȘtergere