BIOGRAFIECorina Chiriac
- Cronologie -


1949
 • Corina Chiriac se naşte pe 26 octombrie 1949, la Bucureşti. Tatăl său, apreciatul compozitor Mircea Chiriac (1919-1994), este profesor la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), profesoară de pian la acelaşi Conservator. Aceştia o familiarizează de la cea mai mică vârstă cu muzica. Copil fiind, studiază pianul cu mama sa. Ajungându-se la concluzia ca ar fi mai studioasă cu o profesoară străină, s-a apelat la o prietenă a familiei, sensibila pianistă Rodica Şutzu, una dintre ultimele descendente ale familiei domnitoare Şutzu. Nu a putut să înveţe pianul prea mult deoarece degetele mici de la fiecare mână erau prea mici pentru luarea corectă a octavelor.   
1955
 • Se înscrie la Şcoala de muzică Nr.1, din Str. Principatele Unite – Bucureşti (vioară principal/pian secundar), unde studiază vioara timp de 6 ani, având ca profesor, pe George Manoliu, cu asistenţii Petre Munteanu şi Ilarion Ionescu – Galaţi, marele dirijor şi muzician. 
1965
 • Debutează la Radioteleviziunea Română (până în 1994, Radio România şi Televiziunea Română, au fost fuzionate), la Casa de Cultură a Studenţilor “Grigore Preoteasa” din Bucureşti, în cadrul concursului “Debuturi”. Câştigă premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent, cu două compoziţii proprii (“Plouă” şi “Iubeşte viaţa”) şi melodia “Pe valea Prahovei” de George Grigoriu. Preşedintele juriului: compozitorul George Grigoriu. Acest concurs a fost difuzat atât la Radio, cât şi la Televiziune.
 • Începând cu acest an, şi până la începutul anilor’70, Corina Chiriac este o prezenţă frecventă a Casei de Cultură a Studenţilor “Grigore Preoteasa”, care avea o activitate culturală extrem de susţinută şi de benefică pentru studenţii din acea perioadă.
1966
 • După ce a fost elevă timp de10 ani la Şcoala de muzică Nr.1, din Principatele Unite, urmează clasa a XII-a la Liceul “Sf. Sava”.
1967
 • Pe 25 iunie, este admisă ca studentă la IATC “I.L. Caragiale” (actualul A.T.F.) din Bucureşti, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuţă. A mai studiat şi cu regizorul Moni Ghelerter şi Adriana Piteşteanu. A fost colegă de generaţie cu: Mihaela Arsenescu, Gelu Colceag, Tamara Creţulescu, Mircea Diaconu, George Mihăiţă, Carmen Maria Strujac, Ştefan Velniciuc, Florin Zamfirescu, ş.a.
 • Începând cu acest an, şi până în 1970, Corina face parte din echipa de studenţi actori care fac figuraţie la teatru, studiourile Buftea şi TVR.   
 • Începând cu toamna acestui an, face figuraţie la Teatrul de Comedie din Bucureşti, în piese de teatru precum “Sfântul”, “Un Hamlet de provinice”, “Croitorii cei mari din Valahia”, etc.
1968
 • Pe 9 ianuarie, la Teatrul de Comedie din Bucureşti, are loc premiera piesei “Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu, în cadrul căruia Corina Chiriac face figuraţie.
 • Pe 27 aprilie 1968, Corina Chiriac, alături de alţi colegi de la Facultatea de Teatru, apare pe coperta numărului 18 (674), al revistei ''Flacăra'.'
 • Anii 1968-1970 au însemnat aparitii muzical-literare în cadrul clubului de presa al Casei de cultură a studenţilor Grigore Preoteasa, care îi aduc primele cronici în ziarele vremii. În cadrul serilor de “Şansonete cu Corina”, artista cânta la pian şi se acompania vocal. Corina avea deja un bogat repertoriu de şansonete franţuzeşti care i-au fost întotdeauna dragi. 
1969
 • Pe 19 martie, la Teatrul de Comedie din Bucureşti, are loc premiera piesei “Croitorii cei mari din Valahia” de Alexandru Popescu, în regia lui Lucian Giurchescu, în cadrul căreia Corina Chiriac face figuraţie.
1970
 • Debutează la concursul TV “Steaua fără nume”, regizat de Sorin Grigorescu şi Simona Patraulea, unde, în numai 3 luni, parcurge toate cele trei etape şi, în luna martie, obţine din partea juriului condus de maestrul Octav Enigărescu nota maximă, 10, şi consacrarea în faţa publicului român după o serie de dezbateri furtunoase cu prezentatorul emisiunii, Dan Deşliu. Sorin Grigorescu, a fost primul realizator de televiziune care o ajută să se afirme. În cadrul concursului, se prezintă cu melodiile “Valurile Dunării”, o arie din opereta “My Fair Lady”( “I could have danced all night”) şi piesa din repertoriul francez “Il est mort le soleil” (cântată de Nicoletta). 
 • Se lansează pe plan naţional cu nemuritoarea lucrare a lui Ivanovici, “Valurile Dunării”, cu care debutează şi la radio.
 • Activitatea artistică muzicală, înregistrări la TV, Radio şi Electrecord, concerte, turnee se intensifică. Devine colaborator permanent al ARIA (Agenţia Română de impresariat artistic), Radioteleviziunea Română, case de cultură din ţară şi Bucureşti, Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.
 • În perioada 1970 -1988, Corina figurează pe 58 de discuri-compilaţii apărute la Electrecord. 
 • Începând cu acest an, articole cu şi despre Corina Chiriac, apar în presa românească.
 • Pe 3 aprilie, în numărul 13 (380), al revistei ''Săptămâna Culturală a Capitalei', Corina Chiriac acordă primul interviu din cariera ei. 
 • Pe 2 mai, obţine Premiul I al Juriului şi Premiul I al Publicului, la cea de-a IV-a ediţie a “Concertului Speranţelor”, ce a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti.
 • Pe 7 iunie, participă alături de mari nume ale divertismentului românesc precum Radu Beligan, Anda Călugăreanu, Margareta Pâslaru,  Irina Petrescu, Virgil Ogăşanu, Horia Şerbănescu, la un apreciat spectacol maraton, organizat de revista ''Săptămâna'', desfăşurat la Sala Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, care a avut ca scop strângerea de fonduri în beneficiul sinistraţilor afectati de gravele inundaţii din Transilvania.  
 • Tot în luna iunie, Corina participă alături de colegii ei din anul III de facultalte (Gelu Colceag, Ioana Crăciunescu, Tamara Creţulescu, Mircea Diaconu, Emilia Dobrin, Ştefan Velniciuc, Florin Zamfirescu) la un spectacol de varietăţi, la Studioul “Cassandra”, ale cărui încasări au fost depuse în Cont 2000 pentru a contribui la reconstrucţia zonelor din ţară afectate de inundaţii. Spectacolul studenţilor primeşte critici elogioase în presa vremii.  
 • Începe seria evoluţiilor ei peste hotare. Debutul său internaţional se produce în perioada 16-25 august, la “Zilele culturii române” în Polonia, unde a participat alături de artişti precum Dorin Anastasiu, Constanţa Cîmpeanu, Irina Loghin. 
 • Pe 14 şi 15 noiembrie, Corina face parte din distribuţia spectacolului concurs “Se caută o vedetă” (Muzica: Temistocle Popa) la Teatrul de revistă “Constantin Tănase”. 
 • Rezultatele recitalurilor de succes susţinute în ultimele luni, determină includerea sa, în luna noiembrie a acestui an, în echipa ce va reprezenta  România la Festivalul Internaţional “Cerbul de aur” 1971. În luna noiembrie, o comisie de specialitate alcătuită din Radu Anagnoste, Petru Brîncuşi, Sile Dinicu, Ion Dumitrescu (preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România), Radu Gheciu, H. Mălineanu, Laurenţiu Profeta, Valeriu Râpeanu (vicepreşedintele Radioteleviziunii Române) şi George Sbârcea a hotărât asupra candidatelor care urmează a repeta pentru prestigioasa competiţie. Acestea sunt Corina Chiriac, Ruxandra Ghiaţă, Cosette (Cătălina) Marinescu şi Ana Petria. Dintre ele vor fi alese două sau, eventual, trei interprete care vor apare în concurs. În final, Corina Chiriac, Ruxandra Ghiaţă şi Cătălina Marinescu au fost selecţionate pentru concurs. În următoarele luni, cele 3 interprete s-au pregătit intens pentru festival, fiind îndrumate de profesorul Jean Bănescu, de la Cosnervatorul ''Ciprian Porumbescu'' din Bucureşti.
 • Pe 30 noiembrie, Corina participă la spectacolul “Omagiu lui Ion Vasilescu”, organizat cu ocazia a 10 ani de la trecerea în nefiinţă a marelui compozitor. În spectacol au evoluat mari nume precum Dorina Drăghici, Nicolae Niţescu, Gaby Pascu, Gică Petrescu şi Sextetul “Cantabile”.  
 • Pe 22 decembrie, Corina Chiriac participă la Concursul Comitetului de Stat pentru Cultură şi Artă Bucureşti 1970 (cunoscut şi sub numele de Concursul de muzică uşoară), cu piesa “Lasă-mă să cred” (Aurel Giroveanu), care este distinsă cu Menţiune. 
1971
 • În perioada 2-6 martie 1971, Corina Chiriac reprezintă România, la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de aur” de la Braşov. Artista obţine, din partea juriului internaţional, “Cerbul de bronz” (Locul III).  În concurs, intrepretează melodiile “Inimă nu fii de piatră” (Edmond Deda) şi  “Va veni o clipă” (Paul Urmuzescu). 
 • Pe 29 mai, participă alături de Nicu Constantin şi Dumitru Furdui în show-ul TV “1+2 pe un balansoar” (regia: Tudor Mărăscu). În acest show participă ca invitat special, cunoscutul solist italian Riccardo del Turco.  
 • În luna iunie, începe filmările pentru “Aventuri la Marea Neagră”, în regia lui Savel Stiopul. Filmările, care au durat două luni au loc în staţiunile Jupiter şi Olimp. 
 • În luna septembrie, efectuează un turneu în Republica Democrată Germană, unde susţine un important show de televiziune, la Leipzig (R.D. Germană), alături de Lucia Altieri (Italia), Rozalia (Cuba), Milan Drobny (Iugoslavia).
 • Pe 12 decembrie, la studioul ''Cassandra'' (sala unde se ţin spectacolele studenţilor la teatru), are loc premiera piesei ''Sânziana şi Pepelea'' (regia: Alexandru Tocilescu), în care Corina Chiriac joacă rolurile Zâna Lacului şi Baba Rada. Cu aceste roluri, artista işi va da şi examenul de licenţă
 • Pe 23 decembrie, la TVR, este protagonista emisiunii ''Interpretul săptămânii'' (regia: Sergiu Ionescu).
1972
 • Apar şlagărele “Opriţi timpul” şi “Banii n-aduc fercirea”.    
 • Efectueză numeroase turnee prin ţară cu formatia “Roşu şi Negru” care îi permit să prezinte publicului noi piese precum: “Mă cert cu inima”, “Nu mai sunt cum am fost”, “Norii” şi  “Zi minunată”. 
 • În luna martie, îi apare primul disc EP la Electrecord. 
 • Pe 7 februarie, la Televiziunea Română, are loc premiera primului serial TV produs în România. Este vorba de “Muşatinii (1972), realizat de Sorana Coroamă Stanca, după trilogia lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. Corina Chiriac este prezentă în acest serial, în rolul Niculinei.
 • Corina Chiriac interpretează rolul principal feminin din filmul “Aventuri la Marea Neagră” în regia lui Savel Stiopul, alături de Florin Piersic. Premiera filmului are loc pe 29 mai, la cinematograful “Patria” din Bucureşti. 
 • În luna iunie, Corina Chiriac termină cursurile IATC, obţine diploma la Sala Cassandra din Bucureşti, cu rolul Baba Rada-Zâna Lacului din piesa lui Vasile Alecsandri “Sînziana şi Pepelea”, în regia lui Alexandru Tocilescu. Este repartizată la Teatrul de stat din Oradea, unde activează ca actor şi solist vocal. 
 • Participă pentru prima oară la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’72” (25-30 iulie) cu piesele “A-ntinerit romanţa” (Aurel Giroveanu) – Premiul III, “Chemare”  (Liviu Marcovici),  “Cine spune că-i uşor?” (Paul Mihăescu) - Menţiune, “În dulcele târg al ieşilor” (Richard Stein) – Menţiune, “Pasăre de apă”  (Radu Şerban). În cadrul festivalului, Corina susţine un recital şi este distinsă cu “Premiul de interpretare”. Din acest an, şi până în 1988, participă la toate ediţiile Festivalului de la Mamaia. Tot cu ocazia Festivalului de la Mamaia începe şi colaborarea cu Radio Vacanţa.
 • Începând cu aceasta vară (şi până în 1988), Corina efectuează anual turnee de mare succes pe Litoral.
 • Pe 12 octombrie 1972, obţine Atestatul de Artist Liber Profesionist, în specialitatea "Solist Vocal - Muzică Uşoară", categoria I,  din partea Comitetului de Stat pentru Cultură şi Artă (ulterior Consiliul Culturii şi Educaţiei).
 • Începând cu acest an, Corina Chiriac va efectua lungi turnee în R.D. Germană timp de 11 ani (până în 1982). 
 • Corina Chiriac apare în filmul “Cu mâinile curate”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Premiera filmului are loc pe 30 octombrie. Pe coloana sonoră a filmului face parte şi piesa "Nu mai sunt cum am fost" (Temistocle Popa), interpretată de Corina Chiriac.
 • Pe 18 noiembrie, este difuzată la TVR, emisiunea ''Bună seara, Corina'' (regia artistică: Tudor Mărăscu)
 • La sfârşitul lunii decembrie, în cadrul unui turneu în URSS, susţine 4 concerte la Moscova alături de Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu şi formaţia Savoy. 
1973
 • Pe 1 ianuarie 1973, devine membră ATM (Asociaţia Oamenilor de Artă din Instituţiile Teatrale şi Muzicale din România). Artista va rămâne membră ATM până la desfiinţarea acesteia, în 1990.
 • Anul 1973 ii aduce artistei noi colaborari cu TVR, Teatrul “Constantin Tănase”, diferite teatre din ţară, Consiliul Culturii şi ARIA. Reuşitele continuă cu activitaţile ca reprezentantă a României în diverse deplasări culturale, emisiuni TV, concerte, schimburi culturale. Continua colaborarea teatrala pe scenele din întreaga ţară (Brasov, Cluj, Constanţa, Oradea, Timisoara). 
 • Corina susţine un recital TV care i-a permis să abordeze diferite stiluri inclusiv un excelent moment de teatru după “În jurul unui divorţ” după G.Topârceanu.  
 • Piesa “Cine, cine poate ştii?” (Jolt Kerestely) interpretată de Corina Chiriac, câştigă Premiul concursului TV “Teletop”. 
 • În luna mai îi apare, la Electrecord, al doilea disc EP. 
 • Pe 28 mai are loc premiera fimului "Ultimul cartuş", de pe a cărui coloană sonoră face parte şi piesa "Nu mai sunt cum am fost" (Temistocle Popa), interpretată de Corina Chiriac.
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’73” (17-22 iulie) cu piesele “De-a colindat aceste locuri cineva” (Vasile Veselovski) – Menţiune,  “O ramură spre cer”(Radu Şerban) - Premiul Comitetului de Stat al Radioteleviziunii Române, “Ţara unde m-am născut” (Temistocle Popa). Susţine şi un recital pe scena festivalului.
 • Efectuează noi turnee în Polonia, URSS şi Cehoslovacia.
 • În luna mai efectuează un turneu de 6 săptămâni în  RDG unde va susţine 25 de concerte.
 • Tot în acest an, Corina participă la Praga, la un show TV internaţional. 
1974
 • Are a apariţie senzaţională în cadrul programului de Revelion al TVR, unde joacă alături de Anda Călugăreanu, Jean Constantin, Nicu Constantin şi Florin Piersic, în sceneta “Repetiţie la Tănase”. 
 • Corina Chiriac devine actor la Teatrul Giuleşti dar nu va juca în nici o piesă. 
 • Participă la Festivalul “Decenska Kotva” (Ancora Decinului) din Cehoslovacia. 
 • Participă la Festivalul “Made in Hungary” de la Budapesta.  
 • Obţine un contract pe o lună la celebrul teatru “Friedrichstadtpalast” din Berlin, în R.D. Germană, în cadrul spectacolului “Heiss und Kalt”. 
 • Pe 22 iunie, la Televiziunea Română, are loc premiera serialului TV în 13 episoade "Un august în flăcări", în regia colectivă a lui Dan Piţa, Alexandru Tatos, Radu Gabrea şi Doru Năstase. Corina Chiriac figurează pe coloana sonoră a acestui serial cu piesa "Încearcă să mă crezi" (muzica: Dumitru Capoianu).  
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’74” (23-28 iulie) cu piesele “Ani fericiţi” (Ion Cristinoiu) – Menţiune, “Clipele” (Andrei Proşteanu) – Menţiune, “Noaptea” (Edmond Deda), “Pe undeva e o mare-n vârf de munte” (Gelu Solomonescu). Susţine şi un recital pe scena festivalului. 
 • Susţine un recital la cea de-a VII-a ediţie a “Festivalului Tinereţii de la Amara” (Ialomiţa), desfăşurat în perioada 9 -11 august.
 • Efectuează un turneu în Bulgaria unde susţine 4 concerte în cadrul unor show-uri TV. 
 • În acest an are deja la activ peste 50 de înregistrări la radio şi Electrecord.
1975
 • Pe 25 februarie, Corina Chiriac şi Marco Nicolici (Iugoslavia) apar în Cupletul muzical “Teleşcoala”, realizat de Ovidiu Dumitru şi Marko Dedici. Momentul este deosebit, fiind prima emisiune-duplex a Televiziunii Române, transmisă în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră pe ambele posturi de televiziune. S-a filmat şi la Bucureşti şi la Belgrad. Coregrafia aparţine lui Cornel Patrichi.
 • Are o apariţie de excepţie în cadrul emisiunii “Cu mască fără mască”, realizată de Sorin Grigorescu, unde interpretează o scenetă din “Gaiţele” lui Kiriţescu.  
 • Face parte din distribuţia spectacolului, “În grădina bucuriilor”, la Gradina Boema, a Teatrului de Revista “Constantin Tănase”.  
 • Efectuează un turneu în Cehoslovacia. 
 • Piesa “Tangoul Bucureştiului” (Aurel Giroveanu), interpretată de Corina Chiriac câştigă premiul II la concursul TV “O melodie pentru tine”. 
 • În iunie, reprezintă ARIA (Agenţia Română de Impresariat Artistic) la Festivalul “Orfeul de aur” de la Slancev Briag, Bulgaria. Corina este distinsă cu Diploma de onoare. În acest an susţine 10 concerte şi apare în 4 show-uri TV în Bulgaria. 
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’75” (22-27 iulie) cu piesele “Ai apărut ca o poveste” (Radu Şerban) – Menţiune, “Aşteptare” (Dan Ştefănică), “Dacă vrei dragostea mea” (Horia Moculescu) – Menţiune, “Cum să uit” (Mişu Iancu) şi “Într-o bună zi” (Ion Cristinoiu). 
 • În august, Corina reprezintă TVR la Festivalul Internaţional de la Sopot – Polonia, unde obţine premiul I “Privighetoarea de chilimbar” cu melodiiile “Doar pacea (Marius Ţeicu)” şi “Am visat odată” (Mihai Constantinescu). De asemenea, participă şi cu piesa poloneză “Nigdy Wiecej”, orchestrată de Adrian Enescu.
 • În luna septembrie, Corina reprezintă Ministerul Culturii la Festivalul Internaţional al şlagărelor de la Dresda în fosta R.D. Germană, unde obţine Premiul III şi Premiul presei cu melodia “Am visat odată” (Mihai Constantinescu). În Germania de Est este cunoscută în aceşti ani pentru succesul melodiei “Ja, ein mal ich traumte” (varianta în limba germană a piesei “Am visat odată”, compusă de Mihai Constantinescu). 
1976
 • Corina Chiriac este membră a juriului la Festivalul Internaţional al Artei Studenţeşti din Bucureşti. 
 • În luna iunie, participă la Festivalul “Bratislavska Lyra” (“Lira Brastislavei”) din fosta R.P. Cehoslovacă, unde este distinsă cu Diploma de onoare. 
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’76” (26-31 iulie) cu piesele  “Din roua zorilor” (Mihai Constantinescu), “Părinţii mei” (Horia Moculescu) Premiul III, “Poveste adevărată” (Ion Cristinoiu), “Secolul vitezei” (Marcel Dragomir), interpretată în duet cu Cornel Constantiniu şi “Străzile” (Andrei Porşteanu) – Menţiune. Susţine şi un recital pe scena festivalului. 
 • Piesa “Dedicaţie” (Jolt Kerestely) câştigă Premiul concursului RTV “Cântăm pentru voi”. 
 • Susţine o serie de 12 concerte la Karl Marx Stadt în Berinul de Est, RDG.  
 • Efectuează un turneu mai lung în URSS.
 • Pe 5 octombrie, La Televiziunea Românâ, are loc premiera TV a piesei “Domnişoara Anastasia” de G. M. Zamfirescu, în regia Soranei Coroamă, din distribuţia căreia face parte şi Corina Chiriac.
 • Pe 20 decembrie, are loc premiera filmului “Roşcovanul”, în regia lui Francisc Munteanu, din distribuţia căruia face parte şi Corina Chiriac.
1977
 • În acest an Corina participă la concerte şi show-uri TV din Polonia, R.D. Germană, Cehoslovacia, Bulgaria, URSS, alături de solişti ca: Bonny M, Sasha Distel, Karel Gott, Alla Pugaviova, Lili Ivanovna, Drupi (Italia), Tereza Kesovia şi mulţi alţii. 
 • În prima parte a anului, Corina efectuează un nou turneu în URSS.  
 • Participă la Festivalul prieteniei de la Moscova, URSS. Piesa “Uită nostalgia” (Ion Cristinoiu) este declarată şlagărul festivalului.
 • În luna iulie este invitată (din nou) în recital  la “Bratislavska Lyra” (“Lira Brastislavei”) din fosta RP Cehoslovaciă, alături de Mirabela Dauer şi formaţia “Mondial”. Susţine un recital hors-concurs de 30 de minute. 
 • În luna noiembrie, Corina efectuează primul turneu în Occident. Timp de 14 zile susţine o suită de concerte în Portugalia, alături de Cornel Constantiniu şi dirijorul Sile Dinicu. 
 • Casa de discuri Supraphon din Cehoslovacia editează albumul “Corina, Aura, Marina”, în care Corina figurează cu 4 piese. 
 • La casa de discuri Eterna (din R.D.Germană) i se editează un disc single cu melodia “Am visat odată” (M. Constantinescu).
1978
 • Corina Chiriac participă la Festivalul Internaţional  de muzică uşoară de la Poznan, Polonia cu piesele “Vorbe de foc” (Dan Ştefănică) şi “Învaţă să ştii” (Cornel Fugaru) care obţin premii de creaţie. 
 • Efectuează un scurt turneu la Katovice, Polonia, realizând un show de o oră în regia lui Josef Lauer.
 • Pe 21 mai, Corina Chiriac apare în co-producţia TV "Prietenul meu, bătrânul fotograf" (TVR1). Emisiunea este o co-producţie TV româno-olandeză.
 • Piesa “Uită nostalgia” (Ion Cristinoiu) este premiată de Uniunea compozitorilor şi muzicologilor din România.
1979
 • Pe 9 iunie, este protagonista primului show color de varietăţi al TVR, “Eu sunt Corina “, în regia Sandei Balaban, redactor muzical Aurora Andronache, producător - regretatul Tudor Vornicu probabil cel mai mare jurnalist şi animator de cultură românească pe care l-a avut Televiziunea Română vreodată. Invitat special, Gheorghe Zamfir. 
 • La Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune de la Montreux, Eleveţia, emisiunea “Eu sunt Corina”, produsă de Tudor Vornicu, obţine Premiul special al juriului.
 • Efectuează un turneu în Bulgaria unde are şi o apariţie de succes într-un show TV.
 • În toamna acestui an, Corina efectuează un nou turneu în URSS unde îşi va aniversa şi cei 30 de ani de viaţă.
 • Spre sfârşitul anului, Corina este invitată să concerteze in Italia (unde îşi va prelungi contractul şi şederea până la 10 luni), unde obţine şi un contract la televiziunea particulară din Alessandria. Unul dintre momentele vizitei pe care nu-l va uita niciodata a fost întalnirea cu Gina Lolobrigida, Adolfo Celli şi Giancarlo Giannini.
1980
 • În prima jumătate a anului, Corina continuă seria concertelor în Italia. 
 • În vară, revenită în ţară, Corina Chiriac, alături de Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Tamaea Buciuceanu, face parte din distribuţia spectacolului, “Boema, slabiciunea mea” la Gradina Boema a Teatrului de revistă “Constantin Tănase” (premiera are loc pe 22 iulie 1980).  
 • Participă din nou la Festivalul Internaţional de la Sopot – Polonia (20-23 septembrie), unde obţine premiul III cu piesele “Uneori suntem toţi copii” (Liviu Tudan) şi “Serenadă” (Mircea Chiriac). 
 • În “Burg party”, o emisiune de televiziune realizată la Halle, în fosta R.D. Germană, Corina Chiriac evoluează alături de Amanda Lear. 
 • Efectuează un importat turneu în Cehoslovacia cu orchestra lui Karel Gott, sub bagheta lui Felix Slovacek. 
 • Participă la Festivalul de şansonete de la Koln (22-29 noiembrie) din R.F. Germană, alături de formaţia condusă de compozitorul Horia Moculescu. 
 • La începutul lunii decembrie, Corina Chiriac, alături de Cornel Constantiniu, participă la schimburi culturale în Cuba, unde susţine 3 concerte la celebra sala Karl Marx şi este invitată să concerteze la show-ul lui Alberto Hererra la “Tropicana”, cel mai mare cabaret în aer liber din America Latină. 
 • Pe 18 decembrie, Corina Chiriac participă la concursul “Melodii’80”, cu piesele “Balada vechiului menestrel” (Horia Moculescu), care obţine titlul de Laureată şi "Portul albastru din ochii tăi" (Adrian Romcescu).
 • Pe 27 decembrie, Corina Chiriac participă la prima ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire” cu piesele “Pentru tot ce-a fost, îţi mulţumesc” (Horia Moculescu), care câştigă Premiul Juriului şi "Am ales nemărginirea" (Cornel Fugaru).Cea din urmă piesă a fost popularizată de compozitorul acesteia, Cornel Fugaru.
1981
 • Pe 01 februarie, Corina Chiriac participă la ce-a de-a doua ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire” cu piesa “Nu ştiu cine ţi-a spus” (Mircea Romcescu), care obţine toate cele trei premii ale concursului: Premiul juriului, Premiul de Popularitate şi Premiul Tinereţii
 • Pe 08 aprilie, Corina Chiriac participă la ce-a de-a patra ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire”, cu compoziţia proprie "Ne cunoaştem din vedere", care obţine Premiul de Popularitate. Acesta a fost debutul său oficial de ca şi compozitoare.
 • Pe 20 iunie, Corina Chiriac participă la ce-a de-a cincea ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire” cu piesa “Cât trăieşte, omul învaţă” (Dan Ştefănică), care obţine Premiul Tinereţii
 • Pe 30 iunie, Corina Chiriac joacă, alături de Irina Petrescu şi Mitică Popescu, în adaptarea TV a piesei “Extemporal despre viaţă” de Dan Văiteanu, în regia lui Cornel Popa.
 • În luna septembrie, apare la Electrecord primul album LP al Corinei Chiriac - “Eu sunt Corina”
 • În luna septembrie, Corina este invitată la “Festivalul Internaţional al cântecului” de la Puerto Rico, unde obţine diploma de onoare a juriului. 
 • Pe 26 octombrie, de ziua ei, Corina Chiriac participă la ce-a de-a opta ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire” cu piesa “Inima ta” (Horia Moculescu), care obţine Premiul Juriului
1982
 • Începând cu acest an, Corina Chiriac susţine numeroase turnee prin ţară. Până în toamna anului 1988, artista va străbate întreaga ţară,susţinând spectacole atât în oraşe mari, precum şi în oraşe mici, sate sau comune. 
 • Pe 27 martie, Corina susţine un telerecital de mare succes în cadrul emisiunii TV “La sfârşit de săptămână”.  
 • Corina Chiriac participă la Festivalul-Concurs “Melodii’81” (29 ianuarie – 2 februarie) unde este onorata cu Premiul pentru Debut Componistic pentru “Ne cunoaştem din vedere” (text: Mihai Maximilian). De asemenea piesele “Pentru tot ce-a fost îţi multumesc” şi “Inima ta”, ambele compoziţii ale lui Horia Moculescu, obţin Mare Premiu. În cadrul festivalului, Corina Chiriac susţine un recital.
 • Participă la Festivalul de muzică uşoară de la Gottwaldov (Cehoslovacia).
 • Corina efectuează un nou turneu, de trei luni, în Cuba. 
 • În vara acestui an, Corina Chiriac, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, face parte din distribuţia spectacolului, “Stela, Stelele şi Boema" la Grădina Boema a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (premiera are loc pe 23 iulie 1983). 
 • Efectuează un turneu de o săptămână în Franţa, alături de o delegaţie culturală română condusă de Tudor Vornicu.
 • În ultimele zile ale anului, Corina participă la Sala Polivalentă la un amplu show de varietăţi “Revelionul Vedetelor”. 
1983
 • Pe 8 ianuarie, este protagonista emisiunii de varietăţi “Corina contra Corina” realizată de Titus Munteanu. În cadrul show-ului, lansează 5 piese noi care devin rapid şlagăre. 
 • Pe 14 ianuarie, participă la show-ul TV “8 Schlager im Studio”, în RDG, unde piesa “Inima ta” (Horia Moculescu) obţine Premiul II. 
 • În perioada 25 februarie - 3 martie, Corina Chiriac este prezentă la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului-Concurs “Melodii’82”. Participă la secţiunea “Prime audiţii” cu piesele “Îţi mulţumesc” (Vasile Veselovski) – Premiul Organizatorilor, “Mama, doar mama” (Marius Ţeicu) – Marele Premiu, “Să nu mă-ntrebi acum de ce” (Horia Moculescu) – Premiul Juriului. La secţiunea “Piese lansate in 1982”,  Unde erai?” (Marius Ţeicu), cântată în duet cu Marius Ţeicu, obţine Premiul Publicului. În cadrul festivalului, Corina Chiriac susţine un recital. 
 • La cea de-a XI-a ediţie a celebrului concurs “Şlagăre în devenire” (reluat anul acesta după o pauză de un an şi jumătate), Corina Chiriac are un neaşteptat succes cu melodia “Ce mică-i vacanţa mare” (I. Cristinoiu) care primeşte Premiul Juriului.
 • Pe 28 martie, Corina Chiriac apare în spectacolul "Ale vieţii valuri", în regia: Ion Cojar. Acest spectacol a fost o antologie umoristică din lucrările lui Tudor Muşatescu şi s-a desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea. din distribuţie au făcut parte: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mişu Fotino, Marin Moraru şi...Corina Chiriac. Spectacolul a fost difuzat la TVR pe 23.04.1983.
 • În vara acestui an, Corina Chiriac, Dan Spătaru şi formaţia "Savoy" efectueză un turneu în URSS. 
 • Pe 04 august, Corina Chiriac participă la ce-a de-a 11-a ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire” cu piesa “Ce mică-i vacanţa mare” (Ion Cristinoiu), care obţine Premiul Juriului. Această ediţie, care a avut ca temă "Vara Românească" s-a desfăşurat la Teatrul de Vară "Soveja" din Constanţa, care a fost şi inaugurat cu această ocazie. 
 • Susţine un recital la cea de-a XVI-a ediţie a “Festivalului Tinereţii de la Amara” (Ialomiţa), desfăşurat în perioada 4-7 august.
 • În anul 1983, după o pauză de 7 ani, se reia Festivalul de la “Mamaia” (26-30.08), unde Corina Chiriac participă cu piesele “Apă şi foc” (Horia Moculescu) – Premiul Juriului, “Ce fel de dragoste“ (Ion Cristinoiu), “Nimic nu poate învinge iubirea” (Marius Ţeicu) – Trofeul Mamaia, “Strada speranţei” (Vasile Veselovski) – Premiul organizatorilor. Corina este şi membră în juriu la secţiunea de “Interpretare”. Melodia “Strada speranţei” devine şlagărul emblematic al Corinei Chiriac. 
 • În luna septembrie, apare la “Electrecord” cel de-al doilea album al artistei - “Noapte bună, pe mâine”.
 • În luna septembrie, Corina Chiriac efectuează al treilea turneu în Cuba. 
 • Piesa “Strada speranţei” (Vasile Veselovski) este premiată de Uniunea compozitorilor şi muzicologilor din România. 
 • În acest an Corinei Chiriac i se ridică paşaportul şi i se va interzice să efectueze turneee de lungă durată în ţările CAER. 
 • Pe 26 noiembrie, Corina Chiriac participă la ce-a de-a 12-a ediţie a popularei emisiuni-concurs “Şlagăre în devenire”, care a avut ca temă "Melodiile Bucureştiului", cu piesa "La Gara de Nord" (Temistocle Popa), care obţine Premiul Publicului.
 • În luna decembrie (mai precis începând cu 25 decembrie şi până în ianuarie 1984), Corina Chiriac efectuează un turneu în Israel împreună cu teatrul “Constantin Tănase”. 
1984
 • Pe 40 februarie, show-ul TV "Succese ale muzicii uşoare româneşti în 1983 şi...o interpretă: Corina Chiriac" este difuzat, în cadrul emisiunii “La sfârşit de săptămână”.   
 • Corina Chiriac este prezentă la cea de-a V-a ediţie a Festivalului-concurs “Melodii’83” (06-11 martie). Participă la Secţiunea “Şlagăre lansate în 1983” cu piesele “Apă şi foc” (Horia Moculescu) – Premiul III,  Ce mică-i vacanţa mare” (Ion Cristinoiu) Premiul Publicului, Îţi mulţumesc” (Vasile Veselovski), Nimic nu poate învinge iubirea” (Marius Ţeicu), Strada speranţei” (Vasile Veselovski) – Premiul I. Participă şi la secţiunea “Prime audiţii” cu piesele Inimă nebună” (Vasile Veselovski), O fi rău sau o fi bine” (Vasile Veselovski), Ramâne o artistă” (Corina Chiriac). În cadrul festivalului, Corina Chiriac susţine un recital.  
 • Pe 31 martie, Corina Chiriac apare în co-producţia TV româno-olandeză "Totul e posibil în joc". Emisiunea este realizată de Titus Munteanu şi Cerrit den Braber. Muzica aparţine lui Anton Şuteu. 
 • Pe 08 aprilie, participă în RDG, la show-ul TV de varietăţi ”Spiel mir eine alte Melodie”, care are loc la Karl Marx Stadt din Berlinul de Est.
 • În luna aprilie 1984, Corina Chiriac participă la cea de-a 14-a ediţie a concursului TV "Şlagăre în Devenire", care a avut ca temă "Primăvara tinereţii noastre", cu piesa "Să-mi vorbeşti de primăvară" (Ion Cristinoiu), care obţine Premiul Juriului.
 • Pe 21 iulie 1984, Corina Chiriac participă la cea de-a 15-a ediţie a concursului TV "Şlagăre în Devenire", care a avut ca temă "Vara Românească", cu piesa "Să-mi vorbeşti de primăvară" (Ion Cristinoiu), care obţine Premiul Juriului.
 • Corina Chiriac, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, face parte din distribuţia spectacolului, “Constelaţia Boema” la Grădina Boema a Teatrului de revistă “Constantin Tănase” (premiera are loc pe 23 iulie 1983). 
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’84” (29.08- 02.09), cu piesele “Drumul spre tine” (Vasile Veselovski) – Premiu I , “Nu-i bine sa fii singur” (Cornel Fugaru / Dan Dumitriu), “Povestea unei scrisori” (Corina Chiriac / Mihai Maximilian). În cadrul festivalului Corina Chiriac şi Angela Similea cântă în duet piesa “A opta minune” (M.Ţeicu), prezentată în afara concursului "Şlagăre în Devenire", cu piesa "Unde mi-ai fost?" (Ion Cristinoiu), care obţine Premiul Juriului.
 • La sfârşitul lunii decembrie, Corina Chiriac efectuează al doilea turneu în Israel împreună cu teatrul “Constantin Tănase”. Turneul durează până la începutul anului 1985.
1985
 • În noaptea de Revelion are loc premiera filmului muzical de televiziune de mare succes “Trio formidal”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi în regia lui Titius Munteanu, unde Corina joacă alături de Alexandru Arşinel, Radu Gheorghe şi Marius Ţeicu. 
 • Corina Chiriac participă la Festivalul-Concurs “Melodii’84” (14-17 februarie). Participă la secţiunea “Piese lansate în 1984” cu piesele “A opta minune” (Marius Ţeicu) – interpretată în duet cu  Angela Similea, “Drumul spre tine” (Vasile Veselovski) – Premiul III. La secţiunea “Prime audiţii” este prezentă cu “Acelaşi vals” (Horia Moculescu) şi “Nu te enerva” (Marius Ţeicu) – Premiul I. În cadrul festivalului, Corina Chiriac susţine un recital. 
 • Pe 13 aprilie are  loc are premiera celei de-a doua părţi a filmului muzical de televiziune de mare succes  “Trio formidabil”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi în regia lui Titius Munteanu, unde Corina joacă alături de Alexandru Arşinel, Radu Gheorghe şi Marius Ţeicu. 
 • La Festivalul Internaţional “Charles Chaplin” de la Gabrovo (19-25 mai), Bulgaria,  filmul muzical TV “Trio formidabil” obţine premiul I la secţiunea film de scurt şi mediu metraj. 
 • Pe 15 iunie, Corina Chiriac participă la cea de-a 15-a ediţie a concursului TV "Şlagăre în Devenire", car, cu piesa “Îmi aminteşti de prima dragoste” (Ion Cristinoiu), care obţine Premiul Juriului.
 • În vara acestui an, apare la Electrecord cel de-al treilea album al Corinei Chiriac - “Corina”.
 • Corina Chiriac, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, face parte din distribuţia spectacolului, “Boema, bucuria mea” la Grădina Boema a Teatrului de revistă “Constantin Tănase” (premiera are loc pe 13 iulie 1985).
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’85” (28.08 – 1.09) cu piesele “Păi de ce?” (Horia Moculescu) – Trofeul Mamaia şi “Inima nu ştie carte” (Jolt Kerestely). Într-una din serile festivalului, Corina Chiriac susţine şi un recital.    
 • În acest an, casa de discuri "Electrecord" lansează trei Box-Set-uri cu Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Angela Similea. Fiecare Box-Set cuprinde primele trei albume ale artistelor.
 • Spre sfârşitul anului, Corina Chiriac susţine un recital, ce are loc la Sala Radio din Bucureşti. În cadrul recitalului, Corina interpretează melodii premiate pe parcursul celor 18 ediţii ale Concusrsului TV “Şlagăre în devenire”.
1986
 • În noaptea de Revelion are loc premiera celei de-a treia părţi a filmului muzical de televiziune de mare succes “Trio formidabil”, pe muzica lui Marius Ţeicu şi în regia lui Titius Munteanu, unde Corina Chiriac joacă alături de Alexandru Arşinel, Radu Gheorghe şi Marius Ţeicu.
 • Pe 26 ianuarie, Corina Chiriac reprezintă România la Ambasada din Koln, în R.F.Germană, în cadrul festivităţilor legate de Ziua naţională a Unirii Principatelor, alături de alţi mari artişti precum Horia Alexandrescu, Sile Dinicu, Daniela Vlădescu. 
 • Corina Chiriac participă la Festivalul-concurs “Melodii’85” (13-16 februarie).  Participă la secţiunea “Piese lansate în 1985” cu piesele “Nu te enerva” (Marius Ţeicu ) – Marele Premiu , “Păi de ce?” (Horia Moculescu) – Marele Premiu. La secţiunea “Melodii de dans în primă audiţie” intrepretează piesele “Cât e ceasul?” (Marius Ţeicu), “Dacă tu nu mă mai iubeşti” (Ion Cristinoiu). În cadrul concursului, Corina Chiriac este prezentă şi cu un recital. 
 • În această vară, Corina continuă să facă parte din distribuţia spectacolului, “Boema, bucuria mea” la Grădina Boema a Teatrului de revistă “Constantin Tănase”. 
 • Pe 23 iunie, Corina Chiriac participă la cea de-a 19-a ediţie a concursului TV "Şlagăre în Devenire", cu piesa "Nu" (Vasile Veselovski), care obţine Premiul de Popularitate.
 • În cadrul celei de-a XIX-a ediţii a “Festivalului Tinereţii de la Amara” (Ialomiţa), desfăşurat în perioada 31 iulie - 03 august, Corina Chiriac susţine un recital.
 • Participă la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’86” (27 – 31.08) cu piesele “De dragoste” (Aurel Monolache) – Premiul II,  “O clipă de sinceritate” (Ion Cristinoiu), “Nu mă uita de tot” (Vasile Veselovski) – prezentată în afara concursului, “Şi ieri, şi azi, şi mâine”(Horia Moculescu), interrpetată în duet cu Horia Moculescu - Premiul special al juriului. }n seara de 30 august, susţine un nou recital pe scena festivalului. Este şi membră a juriului la secţiunea de “Interpretare”. 
 • Pe 10 noiembrie, Corina Chiriac participă la cea de-a 20-a ediţie a popularului concurs TV “Şlagăre în devenire”, cu compoziţia proprie "Permiteţi" (text: Mihai Maximilian). De asemenea, artista susţine un microrecital la sfârşitul concursului. Concursul este difuzat la TVR pe 13 decembrie 1986.
1987
 • În noaptea de Revelion, Corina Chiriac este protagonista emisiunii de varietăţi “Corina în ţara piticilor”.
 • Corina Chiriac participă la Festivalul-concurs “Melodii’86” (30 ianuarie – 01 februarie) cu piesele “De dragoste” (Aurel Manolache), “Nu” (Vasile Veselovski), “Nu mă uita de tot” (Vasile Veselovski) – Laureată, “O clipă de sinceritate” (Ion Cristinoiu) – Laureată, “Şi ieri, şi azi, şi mâine” (Horia Moculescu). În prima seară a concursului, Corina Chiriac susţine un recital. 
 • Pe 08 februarie, Corina Chiriac participă alături de alţi mari artişti de muzică uşoară, populară sau clasică, la spectacolul televizat “Seară de romanţe - Ioana Radu şi invitaţii săi”, organizat la Sala Radio, cu prilejul împlinirii a 70  de ani de viaţă, a doamnei romanţei româneşti, Ioana Radu. Corina Chiriac interpretează compoziţia prorprie “Cântec pentru Ioana Radu”, lansată în 1983.
 • Corina Chiriac figurează pe coloana sonoră a fimului "Primăvara bobocilor", în regia lui Mircea Mureşan. De asemenea, piesele "Inima ta" şi  "Păi de ce?", compuse de Horia Moculescu, fac parte de pe coloana sonoră a aceluiaşi film. Premiera are loc pe 6 aprilie 1987.  
 • Pe 27 aprilie, Corina Chiriac participă, alături de alţi mari artişti de muzică uşoară şi populară, participă la concertul spectacol de romanţe şi melodii de neuitat “Când liliacul va înflori din nou”, organizat la Sala Radio şi prezentat de actriţa Lucia Mureşan. Supriza serii este duetul Corina Chiriac şi Maria Dragomiroiu. Cele două artiste interpretează un potpuriu de melodii de neuitat şi un altul de muzică populară. Apoi, acompaniată de orchestra Radio, condusă de Cornel Popescu, Corina Chiriac interpretează în stil propriu celebrele piese "Parfumul străzilor" (Radu Şerban), "Scrisoare de dor" (Ionel Fernic) şi "De ce nu eşti ca-n prima zi" (Vasile Veselovski). La începutul anului 1988, artista va înregistra la radio ultimele două piese.
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară "Mamaia’87” (26-30.08) cu piesele “Lângă dragoste” (Temistocle Popa), “Nopţi de dor” (Cornel Fugaru) – prezentată în afara concursului, “Trenul fericirii” (Vasile Veselovski) – Laureată, “Vino iubire-napoi” (Ion Cristinoiu) Laureată. Corina este prezentă în cadrul festivalului cu un recital inedit, cu piese în primă audiţie. Tema principală a recitalului este cântecul de dragoste. Piesele “Trenul fericirii” şi “Vino iubire-napoi” devin rapid mari succese. 
 • În luna octombrie, Corina Chiriac este capul de afiş la o serie de şase spectacole sub genericul “Se caută o stea”, în oraşele Slobozia, Feteşti, Olteniţa. Spectacolele, organizate de Casa de culutră din Slobozia, au ca scop încurajarea şi descoperirea de noi talente. 
 • Pe 12 decembrie, Corina Chiriac încheie cu un microrecital, cea de-a 21-a ediţie a popularului concurs TV “Şlagăre în devenire”, ce are loc la Sala Radio din Bucureşti. Concursul este difuzat la TVR pe 26 decembrie 1987. Din păcate, aceasta este ultima ediţie a acestui concurs.
1988
 • În programul de Revelion al TVR Corina Chiriac are, ca în fiecare an, un microrecital de 10 minute. 
 • În perioada 31 decembrie - 03 ianuarie, Corina Chiriac participă, alături de alte mari vedete, la seria de spectacole "Revelionul Tineretului 1988", desfăşurate la Complexul expoziţional din Piaţa Scânteii, Bucureşti.
 • În luna februarie, Electrecord-ul lansează cel de-al patrulea album al Corinei Chiriac - “Şi ieri, şi azi, şi mâine”
 • În perioada 11-13 martie, Corina Chiriac participă la cea de-a IX-a ediţie a concursului “Melodii’87” cu piesele “Lângă dragoste” (Temistocle Popa), “Trenul fericirii” (Vasile Veselovski) – Laureată, “Vino, iubire, înapoi” (Ion Cristinoiu) – Laureată. Din păcate, aceasta a fost ultima ediţie a Festivalului "Melodiile Anului".  
 • Pe 10 iulie, Corina Chiriac are o apariţie memorabilă în cadrul celebrei emisiuni radio “Unda veselă” (Radio România). În anii’70 şi ’80, Corina Chiriac a apărut de mai multe ori în cadrul emisiunii “Unda Veselă”, difuzată pe Radio România. 
 • În perioada 01 august – 09 septembrie, Corina face parte din distribuţia show-ului “Carnaval la Melody”, desfăşurat la Barul “Melody” din Mamaia.
 • În cadrul celei de-a XXI-a ediţii a “Festivalului Tinereţii de la Amara” (Ialomiţa), desfăşurat în perioada 04 - 07 august, Corina Chiriacsusţine un recital.
 • Pe 29 august, Corina Chiriac şi formaţia Holograf participă la deschiderea celei de-a VI-a ediţii a evenimentului “Decada discului românesc pe litoral”. Evenimentul are loc la Librăria “Mihai Eminescu” din Constanţa unde Corina Chiriac şi Membrii Formaţiei Holograf oferă autografe pe discurile prezente.  
 • Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’88” (31.08-4.09) cu piesele “Asta-i viaţa” (Paul Urmuzescu) – prezentată în afara concursului, “Deschid fereastra” (Ion Cristinoiu) – Trofeul Mamaia, “Râzi, tu, inimă şi cântă” (Dan Stoian) şi “Anii tinereţii” (Vasile Veselovski) – prezentată în afara concursului şi interpretată în duet cu Dan Spătaru. Corina Chiriac, acompaniată de formaţia “Acoustic”, susţine un recital de mare succes într-una din serile festivalului. Cu această ocazie, Corina prezintă în primă audiţie piesa “Seara”, o compoziţie proprie. 
 • În luna septembrie, Corina Chiriac lansează la Radio şi Televiziune, compoziţiile proprii "Seara" şi "Dragostea-i un bob de rouă".
 • În luna septembrie, Corina efectuează un turneu în Galaţi. Acesta va fi ultimul turneu în ţară al Corinei Chiriac, pentru mai bine de 6 ani. 
 • Pe 01 octombrie, Corina Chiriac apare în emisiunea TV "Valsul românesc în concert". Tot pe 01 octombrie, Corina Chiriac pleacă într-un turneu în S.U.A., la invitaţia Societăţii “Viitorul Român”. 
1989
 • În programul de Revelion al TVR Corina Chiriac are, ca în fiecare an, un microrecital de 10 minute.
 • Având viză legală pentru Statele Unite, Radio şi Televiziunea Română, continuă s-o difuzeze pe Corina Chiriac, până în vara/toamna anului 1989. 
 • Corina Chiriac este trecută în cartea "Merdianele cântecului" (Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea. Cartea a lansată în România la sfârşitul lunii martie 1989. 
 • În luna aprilie 1989, după expirarea vizei de 6 luni primită din România, Corina primeşte contract de colaborare permanentă la o Televiziune din Eureka – California şi se stabileşte temporar la Los Angeles. 
 • Piesa "Eu şi tu" (Horia Moculescu), interpretată de Corina Chiriac şi Horia Moculescu, face parte de pe coloana sonoră a filmului "Maria şi marea", în regia lui Mircea Mureşan. Filmul are premiera pe 22 mai 1989.
 • În iunie 1989, Corina Chiriac se angajază ca ghid de turism-translator pentru marele campus universitar UCLA (20.000 studenţi anual). 
 • În iulie 1989, recomandată fiind de o firmă româno-americană cu afaceri în domeniu imobiliar, primeşte responsabilitatea administrării unei proprietăţi de 8 etaje, al firmei americane MZL Properties. Blocul se află situat în cartierul Westwood din Los Angeles şi, desigur, există şi azi la 10941 Strathmore Dr. Los Angeles CA 90024. În această nouă activitate, artista îşi petrece 4 ani activând ca administrator general şi agent de închiriere, poziţii pentru care urmează cursuri de legislaţie americană, absolvă cursuri de conducere auto şi se familiarizează cu sistemul bancar american .

1989 - 1994 
 • În toată această perioadă, Corina Chiriac a lucrat în SUA ca reprezentant delegat al Radioteleviziunii Române.
 • A sustinut concerte in Chicago, New York, Palm Springs, Los Angeles, Detroit.
 • Susţine programe artistice la restaurantul cu specific românesc "Mignon" din Los Angeles.
 • După 1990, însoţeşte turnee ale artistilor români.
 • Este agent imobiliar, administrator de bloc şi reprezentantul unei firme japoneze de cosmetice.
 • Se ocupa de problemele studenţilor multinaţionali de la Universitatea UCLA ca manager al MZL Properties. 
 • Ocazional este dirijor de cor bisericesc format din amatori.
 • În paralel cu activitatea de administrator şi agent de închirieri, artista participă la emisiuni de televiziune din California.
1990 
 • Pe 19 februarie, Corina absolvă Şcoala de ghizi din SUA după ce a urmat un curs de pregătire de 4 luni.
1991 
 • Pe 1 mai, Corina îşi face debutul de cronicar, în revista “Democratic Romania” din SUA.
1993 
 • În 1993, Corina Chiriac se mută cu serviciul într-un complex de 200 de apartamente nemobilate de închiriat, unde deţine funcţii similare dar face parte dintr-o echipă de 3 administratori. La cutremurul care a avut loc pe 17 ianuarie 1994, blocul este atât de avariat, încât complexul este declarat inapt de a mai fi locuit, de către organele abilitate cu anchetarea pagubelor produse de cutremur. 
 • Pe 16 aprilie, Federaţia Internaţională de organizare a festivalurilor FIDOF, prin preşedintele Armando Moreno, îi oferă Corinei Chiriac “Medalia de onoare pentru 20 de ani de activitate internaţională”.
 • Pe 2 iulie, Corina Chiriac se căsătoreşte în Las Vegas cu omul de afaceri Virgil A. 
 • Pe 1 august, Corina Chiriac, interpreta de muzică populară Lia Lungu şi orchestra ''Valahia', susţin un concert la Chicago pentru 142 de români. Concertul are loc pe un vas de croazieră, pe lacul Michigan.
 • În perioada 11-12 septembrie, Corina Chiriac participă, alături de Laza Cnejevici, Ştefania Rareş şi Sofia Vicoveanca, la un spectacolul ''Sărbătoarea mustului' organizat de către comunitatea română, la restaurantul "Little Bucharest" din Chicago. La manifestare au participat peste 1500 de cetăţeni americani de origine română. 
1994 
 • Pe 10 august, după o absenţă de 6 ani, Corina Chiriac revine în România. 
 • La scurt timp după revenirea în ţară, Corina apare pe TVR1, ca invitat special al emisiunii “Video-magazin”.
 • În zilele de 14 - 15 septembrie, Corina Chiriac este translator şi maestră de ceremonii cu ocazia concertului susţinut de Gilbert Becaud la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul părţii artistice a turneului internaţional “Romanian Open Tennis” (12-19 septembrie).    
 • Pe 16 septembrie, după o pauză de 6 ani, Corina Chiriac a cântat iar live in România. Artista a participat la spectacolul “Seara românească”, desfăşurat la Arena Progresul din iniţiativa lui Sever Mureşan. La 5 minute după miezul nopţii, Anghel Drăgan, directorul turneului “Romanian Open Tennis”, a invitat-o pe Corina la microfon. Corina a interpretat 5 piese, printre care şi “Inima ta” şi “Strada Speranţei”. 
 • Începe să se implice în problemele tinerilor superdotaţi la olimpiadele şcolare internaţionale. Este alături de ei în toamnă, la acţiuni ample, ce se desfăşoară la Poiana Braşov (acţiuni organizate de Alexandru Mironov, Ministrul Tineretului din acea perioadă). 
 • Pe 1 octombrie, Corina Chiriac apare în emisiunea “Turnul Babel”, realizată de Cristian Ţopescu. Cu această ocazie, Corina susţine primul recital TV live de la întoarcerea în România.
 • În perioada 6-9 octombrie, Corina participă la Festivalul Internaţional al Cântecului din Macedonia unde primeşte Diploma de Onoare. 
 • Pe 21 octombrie, Corina este invitata de onoare a emisiunii de radio “Vineri noaptea în direct”, difuzată pe postul naţional de radio şi realizată de Lucia Popescu Moraru. 
 • Corina reia seria concertelor în ţară. Începând cu 24 octombrie, Corina efectuează în Ardeal, un turneu de 2 săptămâni, intitulat “Ne cunoaştem din vedere”. Acesta este primul turneu de la revenirea Corinei în ţară. Turneul “Ne cunoaştem din vedere”, organizat de Compania Marilor Spectacole, va continua în Oltenia şi restul ţării, în decursul lunilor noiembrie şi decembrie. În cadrul turneului, Corina lansează “Ce dor mi-a fost”, o piesă nouă compusă de Marius Ţeicu. 
 • În luna noiembrie, Corina participă la cea de-a II-a ediţie a Festivalului de muzică uşoară “Aurelian Andreescu”, desfăşurat la Teatrului de revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti.   
 • Pe 19 noiembrie, Corina Chiriac este invitata Ilenei Popovici în emisiunea “Bună dimineaţa” (TVR1). 
 • Pe 1 decembrie se stinge din viaţă tatăl Corinei Chiriac, apreciatul compozitor şi profesor Mircea Chiriac. 
1995
 • Pe 1 ianuarie, Corina participă în cadrul programul de Revelion al TVR, realizat de Aurora Andronache. 
 • Corina continuă seria turneelor în ţară.
 • Pe 2 martie, Corina este invitata emisiunii “Ceaiul de la ora 5” (TVR2). 
 • Pe 21 mai, Corina apare în emisiunea “Video magazin” (TVR1). 
 • Pe 3 iunie, Corina apare în emisiunea “Ba da, ba nu” (TVR1). 
 • Pe 8 iunie, Corina este invitata emisiunii “Ceaiul de la ora 5” (TVR2). 
 • Pe 24 iunie, Corina participă la un concert aniversar, dedicat dirijorului Paraschiv Oprea, care a avut loc la Sala Radio. 
 • Începând cu luna iunie, Corina reia seria turneelor pe litoral, după o absenţă de 7 ani. Timp de 2 luni şi jumătate, Corina va susţine câte 2-3 spectacole pe zi în staţiunile de pe litoral. 
 • Tot pe litoral, Corina participă alături de alte mari vedete de divertisment, la spectacolul de cabaret “De la New York la New Orient” de la barul New Orient din Mamaia. 
 • Pe 8 iulie, Corina lansează la sala mare de expoziţii a Hotelului Soffitel, albumul “Deschid Ferestra”, apărut la Electrecord. Albumul conţine 11 piese compuse de  Ion Cristinoiu, Valeria Dogaru, Ulpia Ghica, Jolt Kerestely, Marius Ţeicu, Vasile Veselovschi, etc. Pe album mai sunt incluse şi două compoziţii proprii ale Corinei. În cadrul lansării, Corina, îmbrăcată intr-un costum caragialesc, susţine un micro-recital, la sala New York a aceluiaşi hotel. TVR şi Antena1 difuzează reportaje cu ocazia lansării albumului.
 • Corina este membră a juriului Festivalului naţional de muzică uşoară de la “Mamaia’95” (26-30 iulie). Tot la Mamaia participă, în prima seară, alături de alte mari nume ale muzicii uşoare, într-un Remember sentimental prilejuit de aniversarea a 25 de ani a festivalului, unde va interpreta piese ce s-au lansat pe scena de la Mamaia. În a doua seară a festivalului, Corina susţine un recital plin de succes.
 • În cadrul celei de-a XXVIII-a ediţii a “Festivalului Tinereţii de la Amara” (Ialomiţa), desfăşurat în perioada 4-6 august, Corina susţine un recital.
 • Pe 4 septembrie, Corina este invitata emisiunii “Şueta cu George Stanca” (Neptun TV). 
 • Pe 2 noiembrie, Corina cântă la gala prilejuită cu ocazia aniversării a 75 de ani de la crearea “Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România”. 
 • Pe 18 noiembrie, Corina apare în cadrul emisiunii “Zodiac Astro Show” (TVR1).
 •  Pe 25 noiembrie, Corina apare în emisiunea “Video magazin” (TVR1).

1996 
 • Pe 7 ianuarie, Corina apare în emisiunea “Cântecel de dor şi of” (TVR1). 
 • Pe 13 ianuarie, Corina Chiriac şi Maria Dragomiroiu apar într-o emisiune de varietăţi intitulată “Surpriza muzicală” (TVR1). 
 • Pe 25 februarie, Corina este distinsă cu Premiul “Elena Zamora” pentru cea mai spirituală interpretă în cadrul “Galei umorului românesc”. 
 • Pe 21 aprilie, Corina este invitata emisiunii “Un zâmbet pentru vârsta a treia” (TVR2), realizată de Sanda Ţăranu. 
 • Pe 27 aprilie, Corina apare în emisunea “Un cântec pentru fiecare” (TVR1). 
 • În luna mai, Corina Chiriac joacă, alături de Dan Condurache, Constantin Dinulescu, Rodica Mandache, în piesa radiofonică “Interesul poartă fesul” de Jacinto Benavente (regia lui Mihai Barta), difuzată pe posturile naţionale Radio România Tineret şi Radio România Cultural. 
 • Pe 11 mai, Corina este invitata emisiunii “Ceaiul de la ora 5” (TVR2). 
 • Participă cu un microrecital în cadrul “Serii Româneşti”, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur (8-13 iulie) de la Braşov. Imediat după microrecital, în care a cântat un scurt potpuriu din şlagărele sale, Corina a plecat la Bucureşti şi de acolo spre Atlanta, alături de delegaţia oficială ce a însoţit sportivii români la Jocurile Olimpice. 
 • În perioada 19 iulie – 4 august, Corina Chiriac face parte din delegaţia artistică a Casei Româneşti, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, S.U.A. Din delegaţia română a mai făcut parte Iolanda Balaci, Nadia Comaneci, Theodor Meleşcanu, Alexandru Mironov. 
 • În luna august, în Mare Britanie, Corina reprezintă Clubul UNESCO la Casa de Cultură a comunităţii române din Londra. 
 • Corina Chiriac este prezentă cu un microrecital, împreună cu orchestra Radio şi alţi colegi de breaslă (Monica Anghel, Gabriel Cotabiţă, Mihaela Mihai, Dan Spătaru, Marina Voica), la Festivalul naţional de muzică uşoară „Mamaia’96” (29.08 -1.09). Recitalul orchestrei Radio a fost premiat cu locul I la secţiunea Caselor Producătoare. 
 • Începând cu 7 octombrie, Corina Chiriac este prezentatoarea şi producătoarea emisiunii zilnice “Clubul Doamnelor” la Radio Total. Emisiunea va dura 9 luni. 
 • În perioada 24-26 octombrie, Corina este prezentatoarea celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului “Crizantema de aur”, desfăşurat la Târgovişte. În ultima seară a festivalului, Corina susţine un recital de mare succes.   
 • În noiembrie 1996, Corina participă la lansarea CD-ului “Best of Margareta Pâslaru”, prilejuit cu ocazia revenirii în România, a celebrei artiste Margareta Pâslaru. 
 • Corina participă la prima ediţie a Superlativelor “VIP”.
1997
 • Pe 11 ianuarie, pe TVR1, Corina Chiriac şi Octavian Ursulescu prezintă spectacolul de gală "Steaua fără nume...după 25 de ani". Spectacolul cu public, realizat de Nicoleta Păun şi Simona Patraulea, face parte din seria de programe destinate sărbătoriri a 40 de ani de la înfiinţarea Televiziunii Române.
 • Pe 15 martie, Corina Chiriac participă la premiera românească a filmului “101 Dalmaţieni”. Cu ocazia premierei filmului, Buena Vista şi Radio Total organizează un “Super Dog Show”, desfăşurat pe peluza Sălii Palatului din Bucureşti, unde Corina Chiriac va premia cel mai simpatic maidanez din Bucureşti. 
 • Pe 29 mai, Corina Chiriac divorţează de Virgil A. 
 • În luna iulie, Corina Chiriac îşi încheie emisiunea “Clubul Doamnelor” la Radio Total. 
 • Pe 25 septembrie, Corina devine actor la Teatrul de Estradă “Toma Caragiu” din Ploieşti. Spectacol care va adăuga palmaresului său 2 premii importante la Festivalul Naţional al Teatrelor de Revistă, desfăşurat la Constanţa. 
 • Începând cu 29 septembrie, Corina Chiriac prezintă pe TVR2, emisiunea “Insomniile Corinei” (în fiecare luni, miercuri şi vineri).  În luna noiembrie, după câteva ediţii, Corina renunţă la acestă emisiune. 
 • Pe 26 octombrie, de ziua ei, Corina este invitata emisiunii “Ceaiul de la ora 5” (TVR2). 
 • Corina obţine “Diploma de excelenţă”, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a “Festivalului-Concurs al Teatrelor de Revistă din România”, desfăşurat la Constanţa, în perioada 16-22 noiembrie 1997.  
1998
 • Pe 31 ianuarie este inaugurat Teatrul de Estradă “Toma Caragiu” din Ploieşti, unde Corina evoluează în spectacolul “Desculţ în parc”, premiat la cea de-a VI-a ediţie a “Festivalului-Concurs al Teatrelor de Revistă din România”. 
 • Pe 28 februarie, Corina este invitatul de onoare al Balului Automobiliştilor de la Braşov. 
 • Pe 25 aprilie, Corina, alături de alte vedete ale muzicii pop româneşti, apare în emisiunea “Careul cu cinci aşi” (TVR1), prezentată de Miruna Coca-Cozma. În cadrul emisiunii, Corina Chiriac, Monica Anghel, Silvia Dumitrescu, Mălina Olinescu şi Laura Stoica, vor interpreta o parodie în limba română a piesei "Wannabe", imitându-le pe componentele formaţiei pop britanice Spice Girls.
 • La începutul lunii iunie, Corina întreprinde, alături de Florin Piersic, un nou turneu în Israel. 
 • În toamnă, Corina efectuează un nou turneu în S.U.A., unde participă la “Festivalul Vinului” de la Chicago. 
 • În perioada 7-9 octombrie, Corina participă la prima ediţie a Festivalului “Ioana Radu” din Craiova. 
 • Pe 7 noiembrie 1998, alături de alte vedete ale muzicii pop româneşti, apare în emisiunea “Cum vă place...Pro şi contra în muzică” (TVR1),
 • Pe 8 noiembrie 1998, Corina Chiriac susţine un concert la Centrul Cultural Românesc din Londra. 
1999
 • Până în acest an, Corina activează ca organizator şi director de imagine al Asociaţiei de binefacere Sfântul Stelian din Bucureşti. 
 • Pe 15 februarie, Corina Chiriac este investită cu titlul de expert asociat în probleme de cultură şi comunicaţie al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Corina a fost desemnată în acest rol, în urma unui concurs pe care l-a susţinut în faţa Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Secretarul general al Comisiei este autorul de literatură ştiinţifică şi S.F. Alexandru Mironov. În calitate de reprezentant al Comisiei Naţionale Unesco, artista reprezintă cultura românească peste hotare. 
 • Pe 1 martie, Corina organizează la Casa de Cultură a Ministerului de Interne, un spectacol festiv dedicat primei zile de primăvară. La spectacol vor lua parte, printre alţii Daniela Condurache, Gabriel Dorobanţu, Bianca Ionescu, Marian Nistor şi Marina Scupra. Corina va participa la spectacol în triplă calitate: de prezentatoare, de interpretă şi de organizatoare.   
 • Corina Chiriac se implică în foarte multe spectacole, in Bucureşti (inclusiv la la Sala Palatului, Sala Polivalenta sau Sala de concerte a Radiodifuziunii) şi în ţară, dintre care multe de binefacere, în folosul unor diferite asociaţii şi fundaţii. 
 • Participă şi la câteva festivaluri de muzică uşoară organizate în provincie. 
 • Corina apare, alături de mama sa, Eliza Chiriac, în cadrul emisiunii “Duminica în familie” (Antena 1). 
 • În perioada 28 - 30 mai, Corina Chiriac prezidează juriul internaţional al ediţiei a V-a,  a Festivalului-Concurs Internaţional al Copiilor Talentaţi “Micul Prinţ”, desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Emil Constantinescu, şi sub egida UNESCO. 
 • În luna iunie, Corina este prezentă în juriul concursului de muzică pop “Noul val”, desfăşurat la Complexul Strei din Hunedoara. 
 • La sfârşitul lunii iulie, Corina Chiriac este prezentatoarea celei de-a V-a ediţii a  “Festivalului Berii” din Mamaia (Festivalul durează 5 zile). 
 • Pe 28 august 1999, Corina Chiriac, alături de alte mari vedete ale muzicii uşoare româneşti, participă în cadrul spectacolului "Viaţa ca un spectacol", defăşurat la Teatrul de vară din Mamaia şi transmis  pe postul TV Neptun. 
 • Corina participă la emisiunea “Arca marinei” (duplex Bucureşti - Chicago), difuzată pe TVR1,  împreună cu Ion Raţiu, Christine Valmy şi Ilie Năstase. 
 • În luna octombrie, Corina efectuează alături de Maria Butaciu, un nou turneu în Germania, la invitaţia Bisericii Ortodoxe Române din Stuttgart, unde îşi sărbătoreşte cei 50 de ani.de viaţă. Vizitează şi comunităţile româneşti din Frankfurt şi Munchen. Veniturile acestui turneu au fost donate Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania şi Europa Centrală. Pentru acest fapt, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Serafim Joantă, a acordat Corinei, în luna ianuarie a anului 2000, o “Grămată de Ctitor”, alături de o frumoasă medalie
2000
 • Începând cu 1 mai 2000, Corina este gazda şi co-realizatoarea emisiunii “Daţi vina pe Corina”, difuzată pe postul Tele7ABC. 
 • Începând cu data de 5 mai, Corina este (timp de mai multe luni) membră a juriului popularei emisiuni "Ploaia de stele" (TVR1).
 • În luna septembrie, Corina efectuează un nou turneu în S.U.A.
 • În toamna, Corina este admisă ca student la Academia Internaţională pentru Studiul Istoriei, Culturii şi al Religiilor. Institutia cu pricina s-a desfiintat, dupa numai un an de zile de la înscrierea interpretei. 
 • Pe 28 octombrie, Corina este moderatoarea celei de-a II-a ediţii a “Balului Speranţei”, organizat de Asociaţia Femeilor Manager din România. 
 • În perioada 1-2 noiembrie, Corina participă la cea de-a II-a ediţie a Festivalului “Ioana Radu” din Craiova.
 • Pe 11 noiembrie, Corina este invitata Mihaelei Rădulescu în cadrul emisiunii “Steaua ta norocosă” (ProTV).  
2001
 • Pe 19 ianuarie, Corina Chiriac participă alături de Vasile Şeicaru la aniversarea a 11 ani de emisie a postului TV Arad.  
 • Pe 8 februarie, Corina Chiriac îşi încheie emisiunea Daţi vina pe Corina” pe postul Tele7ABC.  
 • Corina Chiriac apare într-o ediţie specială a emisiunii “Atenţie se cântă” (TVR2), realizată de Horia Moculescu şi dedicată compozitorului Ion Cristinoiu.
 • În perioada 28 aprilie - 30 mai efectueză un turneu în Germania alături de Benone Sinulescu şi Sorin Tănase.  
 • În luna mai, Uniunea criticilor muzicali Mihai Jora” îi oferă Corinei Chiriac, premiul O viaţă dedicată cântecului”. Festivitatea a avut loc la Muzeul Cotroceni în prezenţa preşedintelui României, Ion Iliescu.
 • În luna iunie, Corina Chiriac participă la Festivalul Bucureşti 2001” care loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.  
 • În luna august, Corina susţine un micro-recital în ultima seară a Festivalulului naţional de muzică uşoară Mamaia’01” (9 -12.08).  
 • Pe 13 august, Corina Chiriac susţine un recital în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Callatis” din Mangalia.  
 • Pe 5 septembrie, Corina Chiriac apare în emisiunea Bravo Bravissimo” (TVR1).  
 • În luna octombrie, Corina participă alături de Gică Petrescu şi Horia Moculescu la lansarea cărţii Ionel Fernic”, scrisă de Maria Roşca, care a avut loc la muzeul George Enescu” din Bucureşti.  
 • La începutul lunii noiembrie, Corina Chiriac participă la Săptămâna bunicilor” organizată de Primăria Capitalei la World Trade Plaza”.  
 • Tot în luna noiembrie, Corina participă la festivalul focşenean Florentin Delmar” alături de Monica Anghel, Gabriel Dorobanţu, Ileana Ciuculete.  
2002
 • La începutul lunii ianuarie, Teatrul Constantin Tanase” i-a comemorat pe textierul Mihai Maximilian si compozitorul Vasile Veselovski, în cadrul unui spectacol în care au evoluat Corina Chiriac, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Nicu Constantin, Alexandru Lulescu si Cristina Stamate. 
 • În decursul lunilor ianuarie şi februarie, Corina Chiriac înregistrează un nou album. 
 • Corina este invitata Iulianei Marciuc în emisiunea Muzica e viaţa mea” (TVR1). 
 • Pe 6 mai, Corina primeşte Diploma de onoare”, în cadrul Galei muzicii uşoare româneşti O zi printre stele”, organizată de Ministerul Culturii şi Cultelor. 
 • În luna mai, Corina efectueză un turneu în Germania alături de Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Dan Ionescu. 
 • Pe 26 iunie se stinge din viaţă doamna Eliza Chiriac, mama Corinei Chiriac. 
 • În vara acestui an, Corina Chiriac este membră a juriului Festivalului de muzică uşoară pentru copii Mamaia copiilor”. 
 • Pe 22 noiembrie, Corina apare în emisiunea “Teo” (ProTV).  
 • Pe data de 29 noiembrie, Corina Chiriac, lansează  la Teatrul Naţional din Bucureşti, al şaselea şi, în acelaşi timp, primul ei album de autor (şi primul CD din carieră) – Serenadă pentru Carul Mare” editat de “Intercont Music“. Criticile pentru album sunt elogioase. Acest album, care contine 18 piese, adunã munca mea de-a lungul atâtor ani de muzicã...Am muncit timp de un an si jumãtate, împreunã cu George Natsis, un mare profesionist. Când înregistrãrile au fost gata, am fost tristã cã s-a terminat treaba. Discul acesta propune, ca alinare pentru singurãtate, refugierea în dragostea pentru semeni si pentru Dumnezeu. „Serenadã pentru Carul Mare" este dedicatã omenirii de mâine. Albumul nu este o lamentatie, am folosit ritmuri diferite pentru fiecare melodie – existã si tango, si charleston, dar toate au un numitor comun. Nu e un disc de slagãre, dar vreau sã cred cã fiecare om care îl va asculta va gãsi o piesã care sã corespundã unei stãri sufletesti, o piesã la care sã vibreze. Ascultãtorii vor descoperi o Corina nostalgicã, filozoficã, întreruptã din reverie de o Corina vioaie. Am alternat stãrile sufletesti din aceste melodii pentru cã în fiecare om existã o laturã energicã, bucuroasã si una în care ne analizãm sentimentele de dragoste.” 
 • În luna decembrie, Corina promovează albumul Serenadă pentru Carul Mare” pe mai multe posturi de televiziune: Antena 1 (Babilonia), Tele 7 ABC (Florin Călinescu), TVR1 (Tunelul Timpului) etc. 
 • Corina este invitata lui Andrei Partoş în emisinea “Romanticii” (Radio România Actualităţi).   
 • Cu ocazia Anului Nou, Corina este prezentă la spectacolul de la Romexpo.

2003
 • În luna februarie, Corina efectueză un turneu în Austria alături de Irina Loghin şi Sorin Tănase. 
 • În perioada 21 martie – 9 mai este membră a juriului în cadrul concursului TV Popstars” (PRO TV), prezentat de Loredana Groza şi Dan Helciug. Din juriu au mai făcut parte: Tavi Colen, Marius Moga, Mona Segall, Adi Despot. 
 • În luna iulie, Corina apare pe TVR2, în emisiunea lui Horia Moculescu Atenţie se cântă”. În aceşti ani, Corina este un invitat frecvent al acestei emisiuni. 
 • Pe 17 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, a avut loc un spectacol inedit, sponsorizat de Bebe Ivanovici. Manifestarea a cuprins recitaluri susţinute de Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobantu, Angela Similea, Victor Lavric Project, Rustic, Pepe, Aurel Moldoveanu, Candy, Silviana Lungeanu si Bosquito. 
 • Pe 6 decembrie, Corina participă, alături de Claudiu Bleonţ, la emisiunea 90 pentru sufletul tău” pe postul TVR Internaţional. 
 • În luna decembrie, Corina lansează la Electrecord albumul Opriţi timpul – Mari Succese vol. 1”. Albumul cuprinde 21 de şlagăre ale Corinei.
 • Cu ocazia Anului Nou, Corina este prezentă la spectacolul de la Romexpo, transmis pe TVR2.
2004 
 • În primele 3 luni ale anului, Corina Chiriac are o serie de apariţii lîn cadrul unor numeroase talk-show-uri şi emisiuni pe posturile B1TV (“Trenul vieţii), Realitatea TV, TVR2 (“2 pe TVR2”, “Atenţie se cântă”), TVR1 (“Danutz SRL”), TVRM (“Trăieşte-ţi arta”).  
 • Corina Chiriac este trecută în cartea Alternative Pop-Dance” (Editura Humanitas Educaţional), realizată  de Titus Andrei şi Diana Caraman – Fotea. Pe 5 februarie, Corina participă la Sala Radio, la lansarea cărţii respective.
 • Pe 3 martie, Corina Chiriac este prezentă la Teatrul Naţional din Bucureşti, la spectacolul Pasărea măiastră” regizat de Liza Panait şi dedicat Mariei Tănase. 
 • Pe 8 martie, Corina participă alături de Ovidiu Komornik, Elena Cârstea şi Sanda Ladoşi la un spectacol organizat la Sala Radio cu ocazia Zilei femeii. 
 • Începând cu 13 aprilie, Corina Chiriac este prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii Amfitrion Corina” pe postul de televiziune TVRM. 
 • Tot în luna aprilie este invitată la emisiunea Naşul” pe B1TV.
 • Pe 24 aprilie, Corina participă la Teledonul Atenţie se cântă” ce are loc în direct pe TVR2 şi are ca scop strângerea de fonduri  pentru al sprijini pe Cornel Constantiniu. 
 • În perioada 1-4 iulie, Corina este membră în juriul celei de-a II-a ediţii a Festivalului de muzică uşoară pentru copii Delfinul de aur” din Năvodari. 
 • În perioada 9 – 11 iulie, Corina este membră în juriu la Festivalul de muzică uşoară pentru copii Mamaia copiilor”. 
 • În perioada 1-5 septembrie, Corina este membră în juriu la Festivalul de muzică uşoară Mamaia 2004”. 
 • Pe 29 noiembrie, Corina participă la aniversarea a 40 de ani de cariera a lui Cornel Fugaru (si a formaţiei Sincron). Aniversarea a avut loc în cadrul unui spectacol pe scena studioului de Concerte Mihail Jora de la Societatea Romana de Radiodifuziune. 
 • Pe 11 decembrie, Corina Chiriac, Mihaela Mihai şi Stela Enache participă la lansarea CD-ului Cântecele noastre toate”. Acestă compliaţie cu 34 din cele mai mari şlagăre ale românilor, a fost lansată de Jurnalul Naţional pentru iubitorii de muzica românească. 
 • Pe 16 decembrie, Corina Chiriac lansează, în foaierul sălii de concerte a Radiodifuziunii Române, Bucureştii de altădată”, un dublu CD cu opera simfonică a tatălui său, regretatul compozitor Mircea Chiriac.    
 • În Monitorul Oficial nr.1177, publicat în 13 decembrie 2004, se specifică: Se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categora B – Muzică” unui numar de 13 artişti. În ordine alfabetică, aceştia sunt: Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Dan Bittman, Elena Carstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Dida Drăgan, Stefan Hruşcă, Angela Similea, Victor Socaciu, Vasile Seicaru.
2005
 • În acest an, Corina Chiriac dublează vocea vrăjitoarei Ursula, în varianta pentru limba română a celebrului film muzical de desene animate "Mica sirenă" (1989), produs de Walt Disney Feature Animation, după povestea cu acelaşi nume de Hans Christian Andersen. Dublajul a avut loc în studioul Ager Film.
 • Pe 8 ianuarie, Corina apare în cadrul popularei emisiuni TV Surprize, surprize” (TVR1).
 • Pe 25 ianuarie, Corina apare în emisiunea de divertisment Cei mai frumoşi ani” (Antena 1). 
 • Începând cu 26 februarie, Corina Chiriac prezintă şi realizează, alături de Puiu Stoicescu, pe postul de televiziune TVRM, o nouă emisiune de divertisment intitulată Zig-Zag TV”. 
 • În luna martie, Corina Chiriac aniversează 35 de ani de la debut. Cu acest prilej are un program special de recital în cadrul emisiunii Zig-Zag TV” pe TVRM. 
 • La începutul lunii aprilie, Corina Chiriac apare în cadrul emisiunii Teo” (PROTV). 
 • Pe 6 aprilie, în cadrul celei de-a LVIII-a ediţii a Premiilor „VIP“, desfăşurate în eleganta Sala Ronda a hotelului Intercontinental“, Corinei Chiriac i se decernează Premiul de excelenţă, pentru sărbătorirea celor 35 de ani de activitate. 
 • În luna aprilie, Corina efectuează un nou turneu în străinătate. 
 • Pe 18 mai, Corina apare în emisiune Dan Diaconescu în direct” (OTV). 
 • 23 mai - De mult timp, Uniunea Artistilor Liber-Profesionisti, condusă de Mihaela Mihai, se zbate pentru a obţine o reparaţie pentru cei care şi-au plătit îndatoririle către stat ani de zile, dar nu au pensie. Pe 23 mai, la sediul Cartelului Alfa, la care Uniunea s-a raliat, Mihaela Mihai, Corina Chiriac, Marius Ţeicu, Mirabela Dauer, Mircea Drăgan, din partea artiştilor, şi Bogdan Hossu, din partea cartelului, au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre promulgarea unei legi pe care ei au numit-o “istorică, deoarece îndreaptă o nedreptate care a durat 45 de ani”. Legea 109, publicată în Monitorul Oficial al României din 12 mai a.c., reglementează dreptul la indemnizaţie pentru artiştii interpreti sau executanţi. 
 • Pe 28 mai, Corina Chiriac este invitata Loredanei Groza în cadrul talk-show-ului Lori” (Acasă TV). 
 • Pe 7 iunie, Corina Chiriac participă la lansarea noului album al Mirabelei Dauer. Albumul Aş vrea să-mi dai inima ta” este lansat la Casa Oamenilor de ştiinţă din Bucureşti. 
 • În luna iunie apare la Electrecord albumul Ne cunoaştem din vedere – Mari Succese vol. 2”.Albumul cuprinde alte 20 de şlagăre ale Corinei Chiriac. 
 • În luna iulie, Corina Chiriac este membră a juriului celei de-a III-a ediţii a Festivalului de muzică uşoară pentru copii Delfinul de aur” din Năvodari. 
 • În luna septembrie Corina Chiriac îşi ia o vacanţă de câteva luni în America de Sud unde va vizita Brazilia şi Argentina. Cu acestă ocazie, Corina îşi încheie emisiunile Amfitrion Corina” şi Zig-Zag TV” pe postul TVRM. La Buenos Aires, Corina Chiriac are întîlniri culturale cu mari oameni de artă din Argentina printre care pictorul Perez Celis, considerat a fi cel mai mare pictor argentinian în viaţă. Tot la Buenos Aires, Corina Chiriac definitivează nuvelele şi povestirile care  fac parte din  primul volum de literatură originală a artistei. 
2006